Rogatica: Povratnik sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio automobil i garažu?!

19:09:00 Unknown 0 Comments


Pripadnici PU Istočno Sarajevo rasvijetlili su jedan od napada na povratnike u okolini Rogatice. 
Oni su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, koji se odnosi na Ermina Pavicu, povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica.
Ova prijava je podnesena protiv Ermina Pavice (1988.), a "pošto su nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima dovodi upravo on". 
Iz policije su saopćili da se on sumnjiči da je u mobitel, vlasništvo F. P. ,ubacio SIM karticu i sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te zapalio Golf 2, koji koristi, kao i pomoćni objekat, "a čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi".
Iz policije su  podsjetili kako je 14. novembra Policijskoj stanici Rogatica osumnjičeni prijavio da mu je nepoznata osoba, putem mobilnog telefona, upućivala poruke prijetećeg sadržaja, a 19. novembra da u mjestu Kukavice, općina Rogatica, gore njegov Golf 2 i pomoćni objekt.

0 komentari:

POGLEDAJTE